Strøm

Når man eier eller leier et sted å bo kommer vanligvis strømregningen i posten hver eneste måned. Man kan nesten sette klokken etter når regningen kommer. Den kommer aldri for sent og det virker som man aldri blir glemt. Strøm er noe vi alle bruker og noe vi alle trenger for å holde oss varme, lage mat på komfyren, holde maten kald i kjøleskapet og dusje i varmt vann. Det er ingen grenser på hvor stor del strøm spiller i livet til alle og en hver.

Strømregningen

Strøm er et fantastisk produkt som vi ikke kan klare oss uten. Strømregningen som kommer i posten og er egentlig det avgjørende for om vi fortsatt kjøper strømmen vår av vår strømleverandør består av tre deler. Hva er disse tre delene? Når du forstår disse tre delene så er det lettere å forstå prisen for strømmen du betaler. Ser du da at prisen er høy og at den er billigere et annet sted er det bare å bytte til en billig strømleverandør. Det er ikke noe problem å bytte, det gjøres på 1-2-3.

Nettleie

Nettleie er det første som kommer opp på regningen. Dette er en pris på leie av nettet som du bruker for å få strømmen hjem til deg. Den kan man ikke velge bort eller bytte. Statkraft har monopol på strømnettet i Norge og setter også prisen på leien. To tredjedeler av nettleier er også forskjellige avgifter. Nettleien har mva, forbruksavgift, energifond avgift og nettleie til sentralnettet. Det er leie på et nett lokalt og et nett sentralt.

Mye å huske på

Det kan sies at det er mye å huske på når det kommer til strømregningen og hva som kommer med deg. Her har norske myndigheter vært inne i bildet i det siste og prøvd å få rettet på dette. De hjelper til der de må og de prøver så godt de kan. Den siste endringen er at vi ikke lengre får to forskjellige regninger, men heller kun får en regning. Her får du altså strømmen og du får regningen for nettbruken på et sted. Mange synes det er fint å få alt på et sted. Skal det være noe som de setter pris på så er det at det er en struktur. Det er fort gjort å klage på at ikke alt er som det skal, men når det kommer til et stykke så er det ikke så interessant å klage på absolutt alt som er der ute. Det fine er at det du selv ikke klarer det klarer noen andre å gjøre for deg. Skal du få til noe bra så vil du få det til på en god måte du også. Bruk dermed din fantasi og bruk dermed din overvåkenhet slik at du ser hvordan og hvem som er den som følger opp best. Vår er faring er at alle strømleverandører er veldig flinke til å følge opp alt som skjer.